Atracţii turistice
 
 

Atracţii turistice

Atracţii turistice

Va prezentam cateva dintre atractiile turistice din apropiere.


Aqua Park Cozia

Aqua Park Cozia din Calimanesti Caciulata completeaza suita de activitati de agrement care pot fi desfasurate in zona, si va oferta posibilitatea sa va bucurati si sa va relaxati in piscine cu apa termala. Parcul acvatic este deschis tot timpul anului, oferind placerea activitatilor de inot si relaxare acvatica in orice anotimp.

Manastirea Cozia

Manastirea Cozia. Calimanesti – Caciulata

Situat la 3 km de statiunea balneo-climaterica Calimanesti Caciulata, pe malul drept al Oltului si la cca. 20 km nord de Ramnicu Valcea, ansamblul manastiresc de la Cozia, cu hramul „Sfanta Treime”, la inceput a fost cunoscut sub numele de „Manastirea Nucet”, abia mai tarziu primind numele de „Cozia”, dupa muntele din vecinatate.

Manastirea Ostrov

Manastirea Ostrov este o manastire de calugarite, cu hramul „Nasterea Maicii Domnului” si se afla amplasat pe o insula a lacului de acumulare al hidrocentralei Calimanesti de pe raul Olt, fiind legat de statiunea balneo-climaterica Calimanesti-Caciulata printr-un pod, la o distanta de 5 km de la halta C.F.R. Calimanesti-Jiblea.

Biserica este rezidita pe locul unei biserici mai vechi din secolul al XIV-lea sau inceputul secolului al XV-lea, intre anii 1520-1521, fiind ctitorita de domnitorul Neagoe Basarab si sotia sa, doamna Despina.

Parcul central Caciulata

Parcul Central din Caciulata va asteapta sa petreceti timpul in aer liber. Parcul este situat pe malul raului Olt si va intampina cu o zona verde amenajata cu banci pentru odihna dupa o plimbare pe faleza Oltului. In zezon puteti servi bauturi reci la “Carul cu Bere” din incinta parcului. La 100m se afla debarcaderul pentru plimbari cu vaporasul pe raul Olt.

Piscine in Calimanesti si Caciulata

  • Aqua Park Hotel Central (Calimanesti) – 700m – Apa termala deschis tot timpul anului
  • Piscina Camelot (Caciulata) – 2,5Km – Apa dulce – Deschis doar vara
  • Strandul din padure (Caciulata) – 2,6Km – Apa termala – Deschis doar vara
  • Piscina Motel Cozia (Caciulata) – 3,5Km – Apa termala – deschis tot timpul anului
  • Aqua Park Cozia (Caciulata) – 3,5Km – Apa termala – deschis tot timpul anului
  • Piscina Casa Romaneasca (Caciulata) – 4Km – Doua piscine – Cea acoperita cu apa dulce, cea descoperita cu apa termala. Deschis tot timpul anului.

Plimbari cu vaporasul

Cu acces de pe faleza raului Olt, la 100 de metri ce Parcul Central din Caciulata, se afla debarcaderul pentru vaporasul care executa plimbari pe Raul Olt. O experienta placuta pentru cei care iubesc ambarcatiunile si plimbarile acvatice. Vaporasul circula doar in sezonul cald.